Sandoz werkwijze en contact i.v.m. COVID-19

Sandoz heeft gedurende de COVID-19 crisis de focus gehouden op de continuïteit van medicijndistributie voor de Nederlandse patiënt. Nu volgt Sandoz de verlichting van de maatregelen rondom COVID-19 vanuit de overheid. Het Sandoz kantoor is weer geopend voor de medewerkers van Sandoz.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met uw vaste accountmanager, of een bericht sturen naar [email protected].

Uw accountmanager kan bij u langskomen of de afspraak kan digitaal plaatsvinden, afhankelijk van de situatie en uw wensen.
 
Contact
Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer 036-5241600 en via de bij u bekende mailadressen. Samen met u zorgen wij ervoor dat onze geneesmiddelen ook in COVID- tijden beschikbaar blijven voor uw patiënt. 

 

Meer informatie, zie ook:

https://www.novartis.nl/coronavirus

https://www.novartis.com/news/coronavirus-disease-covid-19-update

 


Sandoz ondersteunt de afdeling MDL, Hepatologie en Levertransplantatie, van het LUMC

Op de afdeling MDL, Hepatologie en Levertransplantatie is Prof. Dr. B. van Hoek een project gestart met als doel om het risico voor de kwetsbare patiënten met een transplantatielever tijdens deze COVID-19-crisis te beperken. Sandoz Nederland is verheugd dit project ter verbetering van de patiëntenzorg met een subsidie te kunnen ondersteunen.
 

Lees hier verder

 


ERACODA: DE DATABASE VOOR DIALYSE- EN NIERTRANSPLANTATIE PATIENTEN MET COVID-191,2

COVID-19 en patiënten met niervervangende therapie
De snelle verspreiding van de epidemie van Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) zorgt voor ongekende uitdagingen over de hele wereld. COVID-19 is geassocieerd met aanzienlijke sterfte, vooral bij kwetsbare bevolkingsgroepen. Patiënten die een niervervangende therapie ondergaan (ofwel dialyse of niertransplantatie) behoren tot zo'n kwetsbare populatie. Ze zijn vaak ouder en hebben andere kenmerken die de kans op overlijden bij COVID-19 infectie vergroot, zoals nierziekten of obesitas. Het is goed mogelijk dat 20% van de patiënten met niervervangende therapie COVID-19 infectie niet zal overleven.2 Om deze reden is het essentieel dat zeer snel epidemiologische gegevens worden verzameld van deze patiëntengroep, zodat risicofactoren voor mortaliteit kunnen worden geïdentificeerd en duidelijk wordt welke klinische kenmerken geassocieerd zijn met de prognose.
 

Lees meer

 


Hoe onze Europese productielocaties omgaan met COVID-19

Sommige dingen kun je gewoonweg niet thuis doen – zoals het produceren van hoog kwalitatieve medicijnen. Daarom zijn wij trots op onze collega’s op onze productielocaties die ondanks de COVID-19 crisis er voor zorgen dat onze fabrieken op volle capaciteit blijven draaien. Zo zorgen zij ervoor dat patiënten toegang houden tot hoogwaardige medicijnen en dragen bij aan de verbetering en verlening van miljoenen levens wereldwijd.

Hoe zij dat doen? Kijk onderstaande video.

 

 


Hygiënisch werken met VORTEX® voorzetkamer in professionele omgeving

Op dit moment is hygiënisch werken belangrijker dan ooit, zowel thuis als in de professionele omgeving. Momenteel wordt er door het COVID-19 virus in de ziekenhuizen meer gewerkt met voorzetkamers en ontvangen wij extra vragen over het hygiënisch werken met de VORTEX® voorzetkamer.

De VORTEX® voorzetkamer is op vele manieren hygiënisch te reinigen, omdat hij van aluminium is.

Wij hebben daarom de reinigingsmogelijkheden voor u nog even op een rij gezet:1

Reiniging VORTEX® voorzetkamer
Professionele omgeving

Reiniging VORTEX® voorzetkamer
Thuis omgeving

Autoclaaf / stoom sterilisatie

Schoonmaken in een sopje; drogen aan de lucht of drogen met een doek

Reiniging met desinfectie

 

Vaatwasser; ook op hoge temperaturen (>50°C)

Alcohol reiniging

Uitkoken (≥ 5 min)

 

Thermische desinfectie (≥ 6 min)

1 www.mijnvortex.nl geraadpleegd op 26 maart 2020Lees hier het statement van PARI:
Usage of PARI products in patients with airway diseases in connection with Corona infection with SARS-CoV2

 

Meer informatie over VORTEX

 


Materialen voor in uw praktijk of apotheek

Samen met Stichting Voorlichters Gezondheid ontwikkelde Sandoz materialen voor in uw praktijk. Instructies over handen wassen (scheurblok en poster), social distancing (poster) en stay home (poster).

Deze materialen kunt u eenvoudig via de webshop bestellen. U ontvangt deze dan zo spoedig mogelijk. De materialen zijn ook geschikt voor mensen met een beperkte kennis van de Nederlandse taal.

 


Animatie Stichting Voorlichters Gezondheid

Voor onze voorlichtingsmaterialen werken wij samen met de Stichting Voorlichters Gezondheid. Zij maken moeilijke informatie begrijpelijk. Ook in deze tijd met COVID-19 met deze animatie. 


Initiatieven Sandoz

Overal om ons heen zien we mooie en spontane initiatieven in de strijd tegen corona. Ook wij willen ons steentje bijdragen. Zo ondersteunen we als Novartis & Sandoz op Global niveau het klinisch onderzoek naar COVID-19 met 130.000.000 gratis verstrekte doses hydroxychloroquine. Daarnaast werken we nauw samen met de Bill & Melinda Gates Foundation. Lees meer.

Juist nu zijn dit soort slimme samenwerkingen belangrijk. Ook op lokaal niveau lopen er initiatieven, meer informatie hierover volgt. 

×

Medical Information Request

×

Ask Speakers