Sandoz sponsort AntibioticaGoedGebruikt!

Meer dan drie op de tien Nederlanders hebben beperkte gezondheidsvaardigheden. Dit is van invloed op de effectiviteit van hun medicatie en draagt bij aan
antibioticaresistentie. Met het initiatief AntibioticaGoedGebruikt! wil Sandoz hier iets tegen doen.

Antibiotica Goed Gebruikt Sandoz

CAREanimations, Stichting Kijksluiter en Apotheek Orion hebben het ‘Antibiotica Goed Gebruikt’ project geïnitieerd. Sandoz ondersteunt dit project als sponsor.
 

Hoe het werkt

AntibioticaGoedGebruikt! is een samenwerkingsinitiatief waarbij 50 apotheken hun patiënten met een antibioticakuur maximaal begeleiden. Centraal staan het KIJKGESPREK, de KIJKSLUITER en het KIJKBERICHT. Doelstelling is dat de patiënt de antibioticumkuur geheel volgens voorschrift gebruikt.

Aan de balie van de apotheek krijgt de patiënt met een antibioticumkuur aangepaste uitleg: het KIJKgesprek. De KIJKsluiter die de patiënt meekrijgt, biedt nogmaals op prettige en begrijpelijke wijze dezelfde informatie over de medicatie en het gebruik ervan. Het KIJKbericht biedt gedurende de kuur niet alleen extra informatie en ondersteuning, maar stelt de patiënt ook een aantal vragen. Zo kan worden onderzocht of de ondersteuning en informatie helpen bij het (beter) voltooien van de antibioticumkuur en het begrijpen van de ziekte in vergelijking tot een controlegroep. De uitkomsten van het project worden verzameld en gepubliceerd.

Voor meer informatie: www.antibioticagoedgebruikt.nl

 

×

Medical Information Request

×

Ask Speakers