• Mens en omgeving altijd op de eerste plaats
    Wij geven om mens én milieu. De MVO-programma’s van Sandoz dragen daarom niet alleen bij aan de gezondheid van de mens, maar ook aan de gezondheid van onze omgeving. Nu en in de toekomst.

 

Mens en maatschappij

Een gezond leven is voor veel mensen helaas niet vanzelfsprekend. Als divisie van de Novartis Group wil Sandoz een centrale rol te spelen in het realiseren van wereldwijde zorgdoelen. Het vergroten van de toegang tot geneesmiddelen vormt de basis van ons dagelijkse bedrijfsmodel, en daarnaast hebben we verschillende gerichte programma’s rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen ontwikkeld om toegang tot gezondheidszorg en medicatie te waarborgen voor zij die dit het hardst nodig hebben.

 

De campagne Antibiotica Goed Gebruikt, heeft als doel gebruikers van antibiotica te wijzen op (het belang van) het juiste gebruik van de medicatie.

AntibioticaGoedGebruikt

De campagne Antibiotica Goed Gebruikt, heeft als doel gebruikers van antibiotica te wijzen op (het belang van) het juiste gebruik van de medicatie.

Lees meer

Video 'Zo Werkt de Zorg'

ZO WERKT DE ZORG

Voor mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden heeft Sandoz, in samenwerking met stichting Voorlichters Gezondheid, de animatie Zo Werkt de Zorg ontwikkeld.

Bekijk de animatie


 

Klimaatdoelen

Sandoz wil positieve verandering stimuleren en vooroplopen als het gaat om duurzaamheid. Dit zal dan ook altijd terugkomen binnen onze werkzaamheden en uiteindelijk in onze volledige keten van diensten te zien zijn. Het duurzaamheidsbeleid van Sandoz is ingestoken op drie voorname thema’s: klimaat, water en afval. De komende jaren zijn voor Sandoz een uitdagende reis, met duidelijke doelen per thema.

 

KLIMAAT: 0% uitstoot

KLIMAAT: 0% uitstoot

Voor 2025 willen we ervoor zorgen dat onze productie CO2-neutraal is, waarbij we de eventuele uitstoot van CO2 compenseren. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals water en wind, speelt daarbij een (grote) rol.

AFVAL: 50% minder afval 

AFVAL: 50% minder afval 

Voor 2025 willen we pvc uit onze verpakkingsmaterialen weren en onze afvalverwerking met 50% verminderen. Uiteindelijk zorgen deze stappen ervoor dat we in 2030 plasticneutraal zijn.     

WATER: 0% verslechtering

WATER: kwaliteit waarborgen

Voor 2025 willen we ons waterverbruik binnen de productie halveren en de waterkwaliteit niet negatief beïnvloeden. Uiteindelijk willen we in 2030 waterneutraal opereren en de waterkwaliteit in onze productiegebieden zelfs verbeteren.


De voordelen van een account

Met een account op ons zorgverlenersplatform krijgt u onbeperkt toegang tot nieuws en evenementen, nascholingen, ondersteunende materialen en nog veel meer! Maak daarom in slechts een minuutje een account aan.

 

Account aanmaken

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste introducties, patiëntenmaterialen en nascholingen?

Wij informeren u graag, maar hebben hiervoor uw toestemming nodig. Dit kunt u heel eenvoudig aangeven in ons toestemmingsformulier.

 

Naar toestemmingsformulier

NL2204216362
×

Medical Information Request

×

Ask Speakers